ZIZ is een non-profit zorgconcept, opgericht door zorgverleners met als doel om SOA zorg sneller en toegankelijker te maken voor iedereen.
Ontmoet het team
-
Arts-Microbioloog
Oprichter ZIZ Soa zorg
BIG nr: 69920806101 -
Chief Nurse Officer (CNO)
Sociaal verpleegkundige
Aantekening Seksuologie NVVS
BIG nr: 09914868130 -
Sociaal verpleegkundige
Aantekening Seksuologie NVVS
BIG nr: 59012042930 -
Verpleegkundig consulent hiv
MSc. toegepaste psychologie
BIG nr: 69918312030 -
Laborant
-
Laborant
-
Laborant
-
Medisch team assistent
-
Medisch team assistent
-
Chief Financial Officer (CFO)
-
Strategisch adviseur
-
Marketing
ZIZ in het nieuws
Voor professionals
-
ZIZ is een non-commerciële stichting. We zijn begonnen als ZonMw project van de afdeling Medische Microbiologie van het LUMC. Hier werken we nog steeds nauw mee samen. Het LUMC is de zorgaanbieder van alle zorg die via ZIZ wordt aangeboden. Zorg via ZIZ betreft verzekerde zorg waarbij samen met zorgverzekeraars een nieuwe vorm van bekostiging wordt geëvalueerd.
Het doel van ZIZ is implementatie van betaalbare, uitkomstgerichte soa zorg.
-
Het eHealth consult op onze website is CE-gemarkeerd als medisch hulpmiddel conform the Europese Medical Device Regulation. Het geeft een testadvies op basis van de volgende richtlijnen.
- NHG standaard ‘ Het soa-consult’
- Multidisciplinaire richtlijn SOA
- LCI draaiboek ‘ Seksuele gezondheid, het consult’
- LCI richtlijn seksaccidenten
- HIV Pre-expositie profylaxe (PrEP) richtlijn Nederland
Klinische evaluatie van het eHealth consult gebeurt continu door het advies bij elke nieuwe aanmelding handmatig te controleren op juistheid. Er is een kwaliteitsmanagementsysteem en onregelmatigheden in het consult worden opgelost en meegenomen in de volgende versie van het eHealth consult.
-
Naast het eHealth consult maakt ZIZ gebruik van fysieke zorglocatie. Op deze locatie verzorgd een soa-verpleegkundige bloedafname, counseling en indien nodig behandeling. Daarnaast is een laborant aanwezig die op locatie de soa-diagnostiek direct uitvoert in een separate laboratorium ruimte. Via remote-access wordt gebruik gemaakt van de zorgsystemen van het LUMC.
-
Alle diagnostiek voor ZIZ wordt uitgevoerd binnen het ISO-15189 kwaliteitskader van de afdeling Medische Microbiologie van het LUMC. Hiervoor word thet laboratorium op de ZIZ locatie jaarlijks door een externe auditor gecontroleerd. Als de patiënt toestemming geeft wordt standaard een brief verstuurd naar de huisarts met de uitslagen van de diagnostiek.
-
Zorgprofessional kunnen direct intercollegiaal overleggen met de arts-microbioloog via 06 42653826.
Belt u dit nummer als niet-zorgverlener, dan wordt het contact direct verbroken.
Cliënten kunnen ZIZ bereiken via 06 434 882 97. Niet-urgente vragen of feedback ontvangen wij graag via het contactformulier of via ziz@ziz.nl.